ahojte vsetci KATI a VIERA neviem ci som to tu uz spomenul ale tak ma napadlo ked citam o tych zakuskov ze ja som vlastne cukrar teda od ukoncenia skoly som to nerobil ale teoreticke vedomosti zostali ale jedno co viem robit doteraz je piect hocico z pernikoveho cesta to je asi edine co ma bavi napr.take trojrozmerne pernikove stromceky kazdy rok napeciem okolo patdesiat a hned su fuc ide to rodine znamym napr.este ucitelke zo ZS. ale tradiciu som porusil ked som dosiel do UK odvtedy nepeciem
Ahojte,
gali (VB), posli aspon nejaky dobry recept na pernikove cesto. Mam s tym kazdy rok problem, vzdy skusam iny a nie sa vydarit.
Kati,
videla som v jednom casopise pracovny postup, ked robili tortu. Bola z troch vrstiev. Kazdy plat sa najprv natrel z bokov a obsypal este skor, ako sa natrel plnkou a pricapol na dalsi plat. Hole cesto islo lahsie manipulovat, ako potom celu tortu aj s plnkou. Ziadny rozdiel nebol vidiet. Ono sa to totiz nesypalo, ale v tomto pripade mandle bolo nasekane na doske a platom sa po nej iba tocilo.
Ahoj.
Jedneho casu som sledoval v telke jednu milu pani, ktora chodi po svete a vsade vari 🙂
Raz bola v jednej krajine (nejakej juhoamerickej) a pripravovali tam vsetko z bananov 🙂 Velmi sa mi to pacilo 🙂
Neviem vsak zohnat ziadne recepty 🙁
Mohla by si mi nejake poslat ? 🙂 Velmi by si ma potesila!!! 🙂
DAKUJEM VOPRED
mila P.p. ale to uz vsetci vieme a uz si to pustila na vsetkych forach ze manzel bol z aameeeeriky. ale ako to ty podavas to je sila. nemas iba ty muza cudzinca. a kde si vsade bola v brazilii o deti prisla malem, bondovka na letisku a podobne.
ako sa kazdemu vtieras, radis a mudrujes, vyhladavas prispevky ked je niekto lenivy si zalistovat spatne.
zo zaciatku sa to aj dalo aj citat co si napisala, ale teraz uz trepes a miesas sa do vsetkeho a vsetkym, trochu pribrzdi. lebo zacinas byt otravna a vlezla.
tiez mas rada iba poz. kritiku. dufam ze teraz napises pod nejakym inym menom, ako ti krivdim a som prizemna.
ale vela tvojich prispevkov nema ani hlavu ani patu.
ahoj „z Kanady“…indicka rest.“Lahore Tikka“ je dobra (ta „monstrum“ novostavba)…my Slovaci sa smejeme,ze to znamena „Ku*va“ po francuzky (La hore)…skus 1450 Gerrard Str.E. …buffet (svedske stoly) „all you can eat“ $12.95…ochutnas trocha zo vsetkeho a ides si opat nalozit z toho,co Ti chuti najviac…a maju dobre indicke (!) pivo…a velmi dobru obsluhu…
a este…poznas tu (dost drahu) cukraren „Konditor“?…na 1856 Queen str.E ? (medzi krizovatkou Queen Str.E/Kingston Rd.a Woodbine)…vyskusaj ! cau.
Poznam Palo, poznam, tam maju dobry butter chicken. Az doposial su v takom provizoriu, ale snad uz dostavaju v blizkej buducnosti tu budovu ktora sa len tak zltne na Gerrard.
O pive som nevedela, dakujem za informaciu. Dam si aj za Teba.
A curkaren, smejem sa….tam niekedy mala cukraren moja kamaratka Sandra a manzelom Markom (TURNAREY). Islo im dobre, ale sa pozbierali spat do Francie. Vies o ktorej rozpravam, pamatas si ju? Ta bola urcite lepsia. Je to na severnej strane Queen St. vsak?
Stastne a Vesele sviatky, vela pohody v nasom novom domove na tomto kontinente ale i vsade inde na svete kde sa Slovaci potuluju za pracou ako to bolo po druhej svetovej vojne. Hoci vtedy interent nemali a sotva priatelia o sebe vedeli. A teraz? Zatial nam internetovi papalasi dopraju takeho efektivneho sa dopisovania. Budme silni a tolerantni a najma trpezlivi.
Tatarsky biftek by som si dala aj ja, ale dnes si clovek nie je nicim isty, vtacia chripka postihla hydinu, food & mouth bravcovinu a hovadzinu, ba aj jahnacinu, uz nam fakt zostaveju len tie prefosforovane ryby. Nedavno som objavila v tescu (UK) zajaca, ale manzel si ho viac nepraje, vraj pre jeho ruzovucku farbu, ale asi to bude tym, ze zajaciky su v UK ako domace zvieratka – pes, macka.
Tvoja reakcia