Potreboval by som cislo na niekoho z personalu z Krčmy v Galway, bo tam chcem zavolat nejaku z kapiel typu I.M.T. Smile, No name, Para, Vanila Club a pod. Dakujem
AHOJ vsem ,jmenuji se Vladka a mela jsem tu cest v KRCME pracovat.
Mozna kdo si na me vzpomenete tak touto cestou Vas srdecne zdravim.
Momentalne jsem zpet v cechach ale kdo vi -mozna se nekdy opet v Krcme potkame……
Zdravim i cely personal ….tedy Karinku,Agatku,Jura a hlavne bosse Marcela……
uz dva krat som s priatelom navstivila krcmu v galway. Chcela by som sa s vami podelit o moju skusenost. Prvy krat som sa naozaj tesila. Nje sme z Galway a tak sme sa tam vybrali na dvojdnovi vylet, vrcholom ktoreho mala byt prave navsteva Krcmy. Obsluha bola velmi mila, vymenili sme par slov. Ja som si objednala bryndzove halusky, priatel segedinsky gulas. Halusky boli vyborne, gulas bol tjez ok, jediny problem bol, ze v nom bolo vjac tuku ako masa…A nemali kofolu 🙂 Co mi trochu prekazalo, bola neprofesionalita jedneho zo zamestnancov Krcmy, ktory len kusok od nasho stolu nadaval dalsej zamestnankyni….
druhy krat sme Krcmu navstivili o njekolko mesjacov neskor. Dievcina ktora nas obsluhovala nevedela rozpravat nahlas, zhovarala sa s nami po anglicky, a to ma natolko pomylilo ze sme si teda objednali v anglictine. Cakala som samozrejme, ze po tom co bude pocut s akou perfektnou slovencinou vyslovim „bryndzove halusky“, s anglictinou prestane. Nestalo sa. (ze bola ceskou alebo slovenkou som zistila az nakonjec, ked som jej za prinesene jedlo podakovala v slovencine a ona odvetila „prosim“.) Prejdime vsak k jedlu. Ako predjedlo sme obaja mali cesnacku… Bola brutalne presolena a celkom som nepochopila tomu roztopenemu syru na dne, ktory sa pri pokuse o konzumaciu neprijemne taha a lepi na bradu. Tjez nerozumjem preco k poljevke nepodavaju chleba. Ako hlavne jedlo som si znova objednala halusky a moj priatel gulas. Este sme ani nedojedli poljevku, ked nam uz teta donjesla na stol nase objednane hlavne jedla. Tomu sa hovori extremna rychlost, alebo absolutna neprofesionalnost ? Na haluskach ma „zaujal“ zvlastny vyzor slaniny. Bola akejsi cudnej cjernej farby a chutovo tjez nic moc. Halusky ma uplne sklamali. Netusim ako postupovali pri ich priprave, ale okolo bryndze naozaj len tak rychlo presli. Nevjem ci ich zmjesali so syrom alebo co to bolo, ale boli nechutne a vobec nechutili bryndzovo, plus ta takzvana bryndza sa tahala ako syr, co som este naozaj nikdy nevidela. Gulas bol presoleny, a bez nejakej konkretnej chuti (okrem tej slanej samozrejme)… dezert sme pre istotu neobjednavali. Este dodam, ze tentokrat mali aj kofolu, co ma vsak prekvapilo, podavali ju s ladom… Z restauracje sme tentokrat odisli strasne sklamany, s tym ze sa tam uz nikdy nevratime a urcite nebudeme odporucat dalej.
KRISTINA
dufam, ze si TOTO vsetko reklamovala HNED ..? 😉
inac to nema zmysel.
Pokym nikto neotvori usta a nepovie,ze je to zle,tak sa nic nezmeni…
V gastronomii nie je nic nezvycajne ,ze sa meni kuchar, a takto to moze potom tiez skoncit.
Podla Tvojeho opisu to tam fakt vyzer ako v slovenskej krcme 😀
nas personal sa velmi nevie spravat…a kuchari ako keby zabudli varit (nie vzdy, ale je to tak coraz castejsie..)
Slovenska restika Tatra v Larnace bola moja a skoro ma stala zivot! Nikdy v zivote sa uz na cyprus nevratim a s tymi hovadami ciganskymi zdegenerovanymi uz nechcem mat nic spolocne. restika jedalej otvorena, ale myslim, ze len do decemba. je tam vyplateny najom do toho terminu!!
majitel mi dlzi 25tis eur a najal na mna ludi aby ma prisli doslova vymlatit z bytu! tak vsetkym prajem dobru chut a vela stastia v tej dzungly zaostalej !!!
Mozem zarucit a odporucit jednu najlepsiu slovensku Restauaciu-krcmu ktora je pojem vo svete gurmanovJe to Penzion u Hanky v TelgarteViacej informacii poda class=“postlink“ href=“http://www.mordochejkapusta.blogspot.com“>www.mordochejkapusta.blogspot.com Skutocne bez konkurencie len pre narocnich gurmanov.
Spominam si, este v rokov 1970, v Skalici nam varili na internate DUKATOVE BUCHTICKY nezabudnutelne…
Ci existuju este tie buchticky ? V ktorej restastauracii je mozne ich objednat?
A kokosove tycinky, vyrabane ako v tej dobe, dostat este v obchodoch ?
Nejedla som odvtedy take dobre sladkosti !
Viac o okradacke slovenskeho naroda a jeho danoveho poplatnika cez skorumpovanich funkcionarov zahr. slovakov citaj class=“postlink“ href=“http://www.p.r.o.p“>www.p.r.o.p. sk.(naklepat bez bodiek) v rubrike Slovensko clanok od K.Sitanana s nazvom;MARNOTRATNI ZAHRANICNI SLOVACI.
Ps. Odkaz slovenskemu narodu;PRESTANTE,ODMIETNITE PLATIT DANE.MATE NA TO NAROK. ZAHR. SLOVACI VAS SUROVO OKRADAJU A STAT CEZ USZZ PARTICIPUJE NA OKRADACKE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hélène , zaujimave prave dnes som si spomenula na dukatove buchticky, ktore nam varili v menze v Prahe. Vtedy mi to chutilo. Aka nahoda, ze to prave tu od teba citam.
Teraz po rokoch steakov, sea food, avocados… ani nie. I ked som tie zabie stehienka a slimaky ochutnala- tak tie uz ani nie.
Exulant, napis co tebe chuti. Uz sme prekrmeni tvojimi zahranicnymi Slovakmi.
jedna restauracia sa vlani tu v Dubline rozbiehala, mala nazov SLOVAK EDEN, lenze,,, fungovala iba asi dva mesiace, mam zato,ze pre neschopnost veduceho, kto vie na neho kontakt? meno a adresu tu v Dubline? zostal vsetkym zamestnancom a dodavatelom dlzny,, nikomu z nas nedal pracovnu zmluvu, do dnesneho dna nevyplatil mzdy , hladam teda niekoho,kto vie jeho adresu , aby sme to mohli postupit sudu, dakujem za pomoc vsetkym,kto sa mi ozve,
Tvoja reakcia