Neviem, mozno to tu uz niekto spomenul. V Tel Avive, v Izraeli, je restauracia, ktoru vlastni slovak. Vola sa MALA PRAHA, schadzaju sa tam (teda aspon sa schadzali) par rokov dozadu cesi a slovaci.Varili tam slovaci, porcie boli obrovske. Najradsej som mala vyprazany syr.
Ak tam ste rozhodne tam chodte. Je to blizko pri mori, na Hayarkon Street.
Podla mojich info, najblizsie mas Slovensku restauraciu v Marietta, Georgia
class=“postlink“ href=“http://www.slovakiarestaurant.com/“> http://www.slovakiarestaurant.com/ Ak mas rad dobry chlieb, naplanuj si vylet. Majitel je Slovak a super chalan.
SAmozrejme ,ze vieme o slovenskej krcme. Pre vsetkych Slovakov v Irsku je tato krcma Slavik pub v Galway na salthile.Da sa tu fajnucko napapat bryndzovych halusiek, segedinskeho gulasu a kadejakych papani.A maju ti aj xeske pivo, dokionca aj polske!Takak bude mat niekto cestu do Galway alebo okolo Galway ,nech sa tu stavi.
Ahojte,
aj ja som hladala, skor zo zaujimavsti, co by sa dalo najst slovenskeho na zub v Parizi, a po dlhsom surfovani na internete som narazila priamo na nejaku diskusnu stranku pisucu o istom bistre, kde sa da najest vraj „po slovensky“.
Pre vsetkych z Pariza a okolia uvadzam preto adresu, vola sa to tam Dolina Lesak:
5 rue Moliere, 92 100 Boulogne Billancourt
Metro: Billancourt metro / alebo Marcel Sembat (obe su linka c. 9)
tel : 01.46.21.34.43
Ja som tam este nezamierila, ale az sa tak stane, dam vam vediet, ako to dopadlo. Vraj majitel je Cech, tak pri troche stastia sa s nim mozno bude dat aj pozhovarat 🙂
Dobru chut! 🙂
halusky, pirohy, atd chutia vacsinou len slovakom. zahranicni nie su nasou kuchynou velmi ocareni, pre nich je nezdrava, len muka, slanina a tuk. myslim povodnu, typicku, nie ovplyvnenu okolitymi statmi. a cim dalej som vonku, tym menej mam potrebu napchavat sa slovensky. ved aj vzduch je tu iny a som adaptavany.
Anonymny, kbyze sa podpises tak aspon vieme kde je ten tvoj oblubeny vzduch. Mas pravo na svoj nazor, no bol by si vacsi hrdina kebyze si za nim aj stojis. Koniec koncov nepoznam vacsiu pochutku ako makove pirohy so slivkovym lekvarom a je mi jedno ci to cudzincom chuti!
Je pekne prisposobit sa statu kde zijes a respektovat ich kulturu, no da sa to aj bez opovrhovania svojou vlastnou. Tu uz zavana nejky komplex…
v pripade zaujmu rad odpisem a pomozem mozno par radami ako zacat pracovat v severnych obliastiach Talianska kde clovek na zaciatok vystaci aj s jazykovymi schopnostami v nemeckom jazyku.
pracujem tu uz par rokov a je tu velmi velka slovenska komunita hlavne koncentrovana do autonomnej provincie Juzne Tirolsko.
vacsina slovakov pracuje v gastronomii kde podla poslednej statistiky( class=“postlink“ href=“http://www.dolomiten.sk“>www.dolomiten.sk) z celkoveho mnozstva cudzincov pracujucich v gastronomii slovaci tvoria 80%
organizuju sa individualne stretavania slovakov a cechov.od 1.aprila v meste Merano je otvoreny prvy slovensky bar so slov. a ceskymi sat.stanicami,cerstvou tlacou a kopcom dobrej nalady medzi tunajsimi slovakmi.
s pozdravom vsetkym slovakom pracujucich v zahranici
Patrik Luptak
merano 26.6 2006 class=“postlink“ href=“http://www.ragazzo111@azet.sk“> href=“mailto:www.ragazzo111@azet.sk“>www.ragazzo111@azet.sk
ahojte,na celom svete!
zatial hladam sk pub,v okoli FaM.
co sa tyka potravin,ALDI jedinecne vyrobky (aj priemyselneho charakteru),nieco velmi malo lidl-iba potraviny.priemyselny tovar-nekvalitny-china.
maso toom,minimal.ale aj cerstve ryby si dovolime kupovat.
na alergie mi asi trpi iba psik-konzervy ju prehanaju.
inak nemecka kuchyna-co to je????????????
nemka navarila plnenu papriku do kapie,zajedali to zelenin.salatom.sladke palacinky s parkom a veeeela dalsich specialit.
chutia mi mrazene torty,z tuum-u.
inak mam hroozu,ze za par rokov tu budem taky isty tucniak,ako su nemci.
ja poznam take europske potraviny,kde maju aj slovenske vyrobky(aj polske a nemecke). vo vancouveri na krizovatke hastings a victoria st. vola sa to freyby a maju viac pobociek po meste.donedavna tam mali aj knedle,ale dodavatel sa odstahoval 🙁 majitel je tusim nejaky nemec,ale predavacky rozpravaju aj madarsky,slovensky a nemecky
Ahojte, my sme na zapadnom pobrezi USA, blízko San Franciska.
Dobra restika je v Bay area v Concorde majitel je tusim Jerry Sedivy, varia tam velmi dobre. Porcie su velke aj dvaja sa najedia z jednej aj ceny su v pohode. Dalsia je v Sacramente ale to neviem presne kde a jedna je na sever od SF v Seahaven.
Ruzomberok atd. No tak ty si ma ozaj super rozosmial. Tak nemecka kuchyna je ozaj na nic, same wurst a wurstel a bratwurst. To vsetko je sama chemia. Preto su taky tucny, a na ranajky wurst na obed bratwurst a na veceru wurstel. Strasne volaco, nevedia ani co to je poriadne pripravit mäso. Grilovat vedia dobre, myslia si to, vies preco? Lebo kupia to mäso uz hotove a hodia iba na grill. Zdrava strava a na ten grill hodia okrem mäsa este pivo (strasne pivo). Dobre sa to spali a potom o siedmej vecer sup do brucha. Neskor na kauc a rano zase wurst. A tak to ide dookola.
V Juznej Kalifornii je ceska restauracia The Czech Point, v Redondo Beach. Este som tam nebola, vraj to nie je najlepsie, ale da sa to. Niekto sa v predchadzajucich prispevkoch pytal na udene klobasy v USA, ja som nasla Gyulai a Cabaj klobasy v Alpine Village, v Torrance, tiez Juzna Kalifornia, oblast Los Angeles. A tie boli velmi dobre, ako doma!
Tvoja reakcia