Nechýba vám slovenská strava?  

Stránka 11 / 12 Predchádzajúca Nasledujúca
  RSS

 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
18/07/2008 21:33  

Tibor, OK.


Kolko som sa natrapila, az nakoniec som uhadla ako robit kvasne uhorky, a to na balkone, na slniecku. Tu take uhorky nedostat, a „ruske koprove uhorky“ nic nemaju spolocneho s uhorkami mojej babky, kvasene chlebom a koprom !


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
18/07/2008 22:51  

TIBOR POZIADAL SOM O PODPORU MILION KORUN Z URADU VLADY A VER ZE JU DOSTANEM,PODAL SOM NA TEBA TIBOR AJ TRESTNE OZNAMENIE NA GENERALNU PROKURATURU


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
19/07/2008 23:23  

Aj ked som len na stazi ale neda sa prehliadnut ten rozpor medzi recami a skutkami najme to co sa tradovalo a nie je vobec pravda,az teraz som to v zamori pochopila.Ziadne velke spolky,organizacie,ziaden zivot ktory by sa dal porovnat co len trocha ako zije sa na Slovensku.Momentalne je dan neplatim na Slovensku pre nepritomnost.Kladiem si vsak neraz otazku a je mi luto nas slovensky narod.Somz Oravy a viem ako tazko najst tam zamestnanie.Viem ako ziju penzisti ako sa caka na operacie,vsade pocut niet financii v zdravotnictve,skolstve,kulture a socialnej oblasti.Tu zaraza ako sa naraba s danami ktore musia platit uz pri nakupe chleba ti obcania co v obchode rozmyslaju ci si mozu cely chlieb kupit ci polovicu.Kedsom zaslala domov na Slovensko clanok ako 40 milionov pre pomoc zahrranicnim slovakom ide na zabavy,vylety ake skorumpovane vedenie a ako naraba s financiami ministerstvo Financii,kultury a statny urad USZZ tak domaci nechceli verit a na mestkom urade a urade prace sa ludia vzurili a chceli uradnikov napadnut.Na Slovensku biedy dost,tazko az pretazko sa niekomu zije a v zamori USA,Kanada kde je dost financii,aj slovakov ale zda sa este viacej snobov a skorumpovanich funkcionarov ktory sa zabavaju a lietaju za slovenske peniaze.Dokonca aj farar.Ako je to mozne vobec je SR pravny stat kde statne organy takto nakladaju s financiami obcanov a neseriozni zahranicni slovaci klamu a len tie peniaze chcu dostat a uzivat z nich.Pritom kde clovek ide slovakov dost vsade stretne je alestretla som aj jedincov a ozaj ludi co ich srdce bije pre Slovensko.Robia zbierky,pomahaju rodinam,svojim vieskam,mesteckam bez zobrania a zda sa rozmohlo sa u tich oraganizovanich nic nerobit tam kde ziju ale zdierat slovensky narod pod Tatrami.Pridem na Slovensko este viacej sa budem angazovat aby sa taketo veci nestavali ked s podporou statneho uradu USZZ ss obohacuju spekulanti,jednotlivci.Ved ziadne sl.organizacie niet ani akcie.To sa neda povedat uz o Poliakoch,Srboch,Rumunoch,Madaroch,Ukrajincoch,Cechoch zda sa menej podvadzaju a skutocne robia nieco pre slovensky zivot v Kanade.Jedine mileprekvapenie je sledovat slovenske vysielanie Sedna.Uprimne sa tesim na navrat asom smutna ako slovaci ziju za morom.Este viac smutnejsia ze zdieraju svoj narod doma.Ved zda sa papier znesie vsetko ale je to za razajuce ze ti bohati zdieraju chudobneho a svojeho.Co sa s nimi stalo suhlasim z Helen treba zastavit akekolvek financie lebo z pomoci si spekulanti spravili prijem.Preto ani slovenske komunity,slovensky zivot ti vodcovia su skorumpovani spekulanti a ich praca je len ako sa dostat k financiam a zabavat,cestovat si.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
27/07/2008 20:01  

ahoj inga si ešte na kanarskych ostrovoch?bola by som rada keby si sa ozvala ja sa tam velmi chystám a pomohlo by mi par informácii dakujem


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
28/07/2008 17:25  

Mna by zaujimalo co konzumuje tych vybranych par zahr. slovakov ked usporiaduvaju reprezentacne plesy,zabavy,vyrocne stretnutia,katarinske,mikulaske veciarky atd. co konzumuju oni.Ved taky reprezentacny bal v Bologni kde sa minie za vecer 350.000 skk co su dane slovenskeho naroda a zabavajuci,ucastnici plesov,zabavciek to dostavaju ako darcek v ramci pomoci???!!!(vivat kanadske zartiky) zahranicnym slovakom.Co tam asi tak slopu,co konzumuju a kolko sa ich tam zucastni?!
viac citaj na class=“postlink“ href=“http://www.p.r.o.p“>www.p.r.o.p. sk.(naklep bez bodiek) a v rubrike lavo hore Slovensko najdi clanok od Karola Sitnana s nazvom;MARNOTRATNI ZAHRANICNI SLOVACI.
Kto precita nebude mu viacej do chuti platit dan v Slovenskej republike urcite.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
30/07/2008 22:50  

To je nakoniec jedno co konzumovali .Teraz nech vratia financie tito podvodnici,cestovatelia za sl. statne peniaze.Na Slovensko sa nelahko zije,dochodcovia maju problem s ich almuznami naplnit si zaludok a tu pijavice z okolia jarmulky ,opet klasika, ako cucaju narod slovensky.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
31/07/2008 10:18  

Ti co snivate o bryndzovych haluskach!Objavila som Pasta Alfredo od Knorr Lipton,ak to uvarite s kuskami udeneho masa mate chut bryndzovych halusiek


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
31/07/2008 10:47  

A to uz ako? Fettucini Alfredo sa robia s maslom smotanou a parmesanom.
Takze aka chut bryndze? No mozno to udene.
Ale nevadi, mne bryndzove halusky nechybaju. To co si napisala moze byt tiez chutne.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
31/07/2008 12:03  

to vies ked je to robene z prasku tak to ma inu chut,to udene maso zmeni chut toho syra


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
21/02/2009 20:59  

no, ja sa dneska chystam robit bud bryndzove halusky alebo kapustniky na ochutnavku pre asi 20 zahranicnych studentov, co tiez donesu svoje tradicne jedla. bryndzu asi nahradim nejakym mixom z roznych makkych syrov, neviem. asi pred mesiacom som robila slivkove knedle s makom, a chutili naozaj slovensky:-) zemiakove cesto je jednoduche, kupila som take nejake giganticke slivky, pre mak som musela ist do Good Food Store, kde som kupila vsetok co mali, hehe (mak sa tu velmi nepouziva, napr. poppy seed (makovy) muffin je normalna muffina s asi 10timi zrnieckami maku na vrchu :-)) jediny problem bol s tym, ze nieco take ako mlyncek na mak som tu nenasla, takze sme spolu s 5timi kamaratmi RUCNE DRVILI mak asi hodinu. samozrejme sa potom zaprisahali, ze to robia prvy a posledny krat hahaha. knedle im zato velmi chutili, a Juan z Chile si dokonca dal aj duplu. rozhodne odporucujem slivkove knedle v zahranici, bo sa daju zohnat vsetky ingrediencie. v krajinach kde je predaj maku v normalnych supermarketoch zakazany, vacsinou mozete najst mak v obchodoch ktore sa specializuju na koreniny a rozne semiacka. mak po anglicky „poppy seeds“, po spanielsky „amapola“.

Co sa tyka slovenskych vyrobkov, chyba mi tu pecenova pasteta, termix,tvaroh a slovenske jogurty. jogurty tu chutia velmi umelo,takze si ziadne nekupujem. olivovy olej je tu extremne drahy, a slnecnicovy tu neexistuje, len nejake rastlinne oleje ktorych chut v jedle mi nie je velmi po voli. ale zato je tu velmi dobra a relativne lacna hovadzina, lebo v Montane je viac krav ako ludi (to je fakt).

jedna dobra vec co sa tyka jedla v USA je ze tu maju rozne kuchyne od japonskej cez taliansku, francuzku, mexicku a rozne azijske, takze je vzdy nieco na vyber, a niekedy som ostala naozaj milo prekvapena jedlami z roznych kultur. myslim, ze je to hlavne otazka zvyku, ked som zila v spanielsku, tak som si velmi navykla na „gazpacho“, „jamon serrano“ a ovocno-zeleninove salaty so syrom.

mozno by sme mohli zacat novu temu o tom ze ktore zahranicne jedla nam velmi chutia. hm?

iveta (Montana, USA)


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
24/03/2009 7:58  

nakolko som tam pracovala..takže Svajčiari jedia samu zeleninu a to by si mala vedieť ked tam pracuješ..pozri v reštauracii..malo mäska,ale sama zelenina..


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
24/03/2009 8:01  

kedže si ten Tvoj vybera nechaj ho poriadne vyhladnuť a zje aj bryndzove halušky…


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
29/04/2009 9:14  

Ahojte krajania 🙂 Pre tych, co sa stazuju na nedostatok dobreho chleba mam dva zaujimave napady: kupte si pekarnicku na chleba, predpokladam, ze to dostat vsade po svete a upeciete si chlieb aky chcete, dokonca sa v tom daju robit aj ine veci, ako sekana, skvarky, marmelada a vselico ine. Ale nasmu domacemu chlebu sa najviac podoba nemieseny chlieb, ktory sa pecie v uzavretej nadobe v trube. Je ozaj skvely a uzasne jednoduchy:-) Vyskusajte:
class=“postlink“ href=“http://ivonamertusova.blog.sme.sk/c/183335/Nemieseny-chlieb.html“> http://ivonamertusova.blog.sme.sk/c/183 … hlieb.html


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
29/04/2009 11:18  

A este recept na tresku v majoneze 🙂
class=“postlink“ href=“http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1389″> http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1389
alebo
class=“postlink“ href=“http://www.usaboard.sk/forum/14333/treska-salat-chyba-vam-v-zahranici.php“> http://www.usaboard.sk/forum/14333/tres … ranici.php


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
29/04/2009 11:23  

Ak je tu niekto z Irska a nepozna to este :

class=“postlink“ href=“http://www.slovakpoint.ie/“> http://www.slovakpoint.ie/


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
29/04/2009 11:34  

Iva, poznam ten chlieb je vyborny. Jeden cas som ho pekavala ale vo vacsom mnozstve, totiz nielen rodina si na tom pochutila, ale priatelia tiez. Ti mi vyvolavali s dotazom, kedy zase bude chlieb.
Skutocne doporucujem, i ked s tym rozdielom, ze ja som to miesila a ziadne plastiky.
Dobre, ze si to dala na web.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
29/04/2009 15:13  

mne teda absolutne nechyba slovenska strava – ked idem domov raz za rok alebo raz za dva tak si dam a mam dost zase na dlhu dobu – nechyba mi ani treska ani rohliky ani bryndza ani tvaroh – jem ine veci kazda kuchyna ma nieco do seba a myslim si ze clovek by sa mal naucit vychutnavat gastronomiu toho statu kde je – alebo potom v usa kde je fakt velky trend fast food tak asi nic ine neostava len spominat na mamkinu kuchynu ale vo francuzsku, spanielsku, portugalsku grecku alebo taliansku spominat na slovensku kuchynu je hriech :DDDD


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
29/04/2009 15:20  

V USA jedia fast food vacsinou chudobni, preto su taki tlsti. Chudi, vysportovani a bohati taku stravu nejedia. Mne ale tiez slovenka strava nechyba , okrem horaliek. Californska kuchyna je velmi zdrava.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
29/04/2009 16:23  

vsak hovorim ze je treba objavovat autoktonnu gastronomiu a nie len smutit za bryndzou a oskvarkami :DDD


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
23/06/2009 3:24  

Po dvadsiatich rokoch sme si asi zvykli na vsetko,Trader Joe ma nejake europske producty, obcas zajdeme do euro- azijsko- moslimskych potravin, kde dostat mnoho sladkosti z Polska a byvalej Juhoslavie- velmi dobre pastety- tie nam inak na pocudovanie najviac chybali, ako aj vlassky salat , udenace a kvalitne slov. mineralky; chlieb kupujeme ten drahsi s korkou… Objavili sme tu aj vianocku …V drahych restauraciach je vzdy nieco, co chuti bajecne. Tie priemerne -nic moc, to radsej uvarime nieco sami. Da sa aj len z hlatkej muky, inak je tu muka Vondra, ktoru kazdy chvali …


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
07/08/2009 22:39  

nevim ako reagovat na vaše postrehy je to prakticky o nicom hovorit o nejakom chlebe za 300 eur na 4člennu rodinu ++++++ naklady. Biť sam možno by to na slovensku chapal


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
08/08/2009 9:22  

The many networks and clouds at the gear are like the village, moonstone gold ring. moonstone gold ring, cerick, who was regularly a fordham centrifuge, erupted he had been covered by a wedding who announced the date to hit him for a pocket florist condition with father drake.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
17/08/2009 5:56  

Ja som po piatich rokoch života v Den Haag otvorila prvé Slovenské potraviny s vlastnou pekárňou. Takže nechýba Tatárska, Treska, Bryndza, Horalky, Vinea, Horčica, Fidorka, Kofola, Piškóty, Milena, BonPari, Nugeta, Krížovky, filmy na DVD SK a CZ a každý deň čerstvé rožky, moravské koláče, makovníky a knedľa… a mnoho ďaľších dobrôt od nás.
Srdečne pozývam!!!!!
class=“postlink“ href=“http://www.faxgids.nl/440ecdcd00_Marika’s-SlovEx.html“> http://www.faxgids.nl/440ecdcd00_Marik a’s-SlovEx.html


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
24/08/2009 8:36  

Slovenska strava mi nechyba. Som skorej morsky typ a mam rad morske zivocichy a ryby tiez oblubujem divinu soby a losy takze finska strava je mna idealna. Plus som sportovec takze pouzivam zdravu vyzivu a to som mal aj na Slovensku.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
25/08/2009 13:29  

Samozrejme kazdemu chyba.Tu v severnej Amerike len sa napchavaju hamburgerom v Mac Donalde a zeru druhotriedne jedla a to este prstami.To je amik kultura a v Europe by mali zakazat tu gebuzinu americku a celkove zakazat Mac Donaldy.Bojkotovat to treba ako aj tu ich pakulturu made in Zlate tela-Hoolywood.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
06/09/2009 13:07  

Ahoj Marika,to je super ,ze si otvorila v NL potraviny so slovenskymi vyrobkami,len skoda ,ze ja s manzelom sme od Den Haagu daleko.Byvame pri Haarleme v jednej dedinke.Ale urcite ak si urobime vylet do Haagu tak sa stavime.Inak my chodime raz za pol rok na Sk a vela veci a ko su koreniny,sladkosti,klobasky,salamy a sunku,tvaroh a kvasnice berieme vzdy so sebou.Ostatne potraviny sa celkom daju aj v NL.Dokonca sme si uz nasli aj chlieb a pecivo podobne tomu nasmu,aj ked trosku drahsie.Ale da sa.Kolaciky si pecieme len z hladkej muky a sme spokojni,dokonca som povedala,ze aj ked prideme na SK natrvalo budem piect len z hl.muky.Nam velmi chyba mak v NL,kedze som pocula,ze vraj je mak v tejto krajine zakazany.Ale ci je to pravda tak to neviem.Prajem Ti vela uspechov a spokojnych zakaznikov v tvojom obchodiku…


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
06/09/2009 16:48  

Tak mak je v NL tabu, moja hol. nevesta skoro odpadla, ked som jej ponukla makovnik. Ale na pecive tam niekedy najdes paar kuskov maanzaadjes.
Zato hasis je tam OK.


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
13/09/2009 22:35  

poznam slovensku restauraciu v anglii.RESTAURANT JULIA v SCUNTHORPE ktora funguje uz viacej ako rok a pol.Hraje tam slovenske radio a varia tam iba slovenske jedla.kazdy den ponukaju denne menu za 3.95.Ponukaju:polievky: drzkova ,gulasova a polievky podla dennej ponuky ;predjedla: prazenica so sunkou ,slaninkou ,pecena domaca klobasa ,pikantna hrianka….atd.Dezerty. Jedla : segedinsky a madarsky gulas,domaca zabijacka,halusky[bryndzove,kapustove] spisske pirohy,salasnicky tanier[pirohy,halusky bryn.a zemiakova placka] vyprazany syr aj so sunkou,vypr.encian,vypr.bravcovy rezen; plneny;steak ;prirodny ;cernohorsky.Vypr:kuraci rezen ;prirodny ;steak ;plneny ;v harulovom cesticku,kuracie prsia so sunkou syrom a marhulou,vazecka pochutka [zemiakova placka plnena kuracim masom]Ryby:pstruh na masle ;steak z lososa …………atd. Speciality sefkuchara:vlastne ju navstivte a vyberte si z ponuky bohateho jedalneho listka.Capuju pilsner ,staropramen a ponukaju slivku ,marhulu ,hrusku ,jablko ,ceresnu ,malinu ,borovicku ,rum ,fernet citrus a stock ,becher ,puskinka ,tatransky a staroslovensky caj ,alpsky rum{79.5%}. Ja som tam kazdy den a najem sa do syta , zazijem kopu srandy a spoznavam novych slovakov. Najdete ju aj na facebooku RESTIKA JULIA.Ma aj www stanku ktora nie je este dokoncena. class=“postlink“ href=“http://www.restaurantjulia.co.uk“>www.restaurantjulia.co.uk KONTAKT: SCUNTHORPE 117 FRODINGHAM ROAD , DN15 7JT


ReagovaťCitovať
 Exilák bez mena
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 95217
13/11/2009 12:17  

som vo fínsku a na stravu si nesťažujem, ale čo ma prekvapilo, že napriek tomu, že ako krajina jazier majú minimum rybacích jedál, namiesto toho ich špeciality tvoria hlavne 100 druhov chleba(aj tak slovenský je naj) a palacinky a zemiaky na milión spôsobov. Takže ak človek nie je s niečím spokojný nech si to navarí sám(aj keď samo-výroba jedla je značne drahšia ako návšteva jedálna alebo fast food stóru.


ReagovaťCitovať
 ceskepotraviny
Zaregistroval sa v roku 2009
Príspevky: 10
09/12/2009 14:02  

Cesko Slovenske potraviny ve Velke Britanii a Skotsku.Nejvetsi Cesko Slovenske potraviny ve Skotsku.- 62 Albert Road,Glasgow,G428DT.Kazdy tyden cerstve potraviny.eShop-www.CeskoSlovenskePotraviny.co.uk
Kazdy tyden cerstve potraviny,4000 druhu potravin.

Nejlevnejsi cesko slovenske potraviny ve velke britanii.Mouka 0,59,treska 0,99,salaty 0,99,horcice 400g pouze 0,49.horalky 0,39,oplatky mila 0,45 a mnoho dalsich

VelkoObchod CeskoSlovenskych potravin ve Skotsku-Slovakia Food and Drink Ltd.

Dale CeskoSlovenska restaurace ve Skotsku,na stejne adrese.

Odvoz veci do Ceska a na Slovensko.odvoz veci primo na udanou adresu.

Info href=“mailto:GlasgowShop@hotmail.co.uk“>GlasgowShop@hotmail.co.uk

Ceske potraviny v uk,Slovenske potraviny v uk,halusky,tvaroh,uzeniny,salamy,klobasy,konzervy.puding,cesky alkohol,slovensky alkohol,pivo.saris,krusovice,radegast,gambrinus


ReagovaťCitovať
Zobraziť všetky príspevky v kategórii Rady a tipy
Stránka 11 / 12 Predchádzajúca Nasledujúca

Tvoja reakcia


  
  
Spracovávám

Nie si prihlásený! Prihlásiť sa alebo sa Registrovať.