Ja som nasla v Thessalonikach klasicke potraviny a daju sa tam zohnat slovensko-cesko-polske vyrobky. Od salamov po mak, co som bola dost prekvapena ale maju ho tam v 250gr baleni. Ten obchod sa vola Tyrolino, nachadza sa v Toumpe a tovar nosia vacsinou v pondelok. Ale lepsie je tam ist v utorok ked uz maju vsetko vybalene. Telefon je tam 2310933725 ak by mal niekto zaujem o nieco radim radsej zavolat, obcas sa stava ze napriklad tovar nepriniesli.
A co sa tyka tvarohu, smotany a tak rozhodne odporucam ruske obchody.
Ja som nasla v Thessalonikach klasicke potraviny a daju sa tam zohnat slovensko-cesko-polske vyrobky. Od salamov po mak, co som bola dost prekvapena ale maju ho tam v 250gr baleni. Ten obchod sa vola Tyrolino, nachadza sa v Toumpe a tovar nosia vacsinou v pondelok. Ale lepsie je tam ist v utorok ked uz maju vsetko vybalene. Telefon je tam 2310933725 ak by mal niekto zaujem o nieco radim radsej zavolat, obcas sa stava ze napriklad tovar nepriniesli.
A co sa tyka tvarohu, smotany a tak rozhodne odporucam ruske obchody.
Pre Mata (usa) a Tomas(irsko):Som hrda na Vas pristup ku krajine ako je a bolo nase male slovensko…aj ja poznam takych co zabudli na to ze boli TELIATKA. My ktory sme odisi do zahranicia ci uz za laskou alebo pracou..aspon dufam vacsina z nas, vie ocenit aj tu najmensiu slovensku malickost co nam zahranicie malokedy ponuka.Na veci, jedlo a blbosti(tak nam pripadali ked sme ich mali blizko!!!)zo slovenska sa tesim ako male decko…ALE!!!To moze pochopit len clovek (ako mata,tomas)ktoremu male slovensko ostalo v srdci, ako rodna krajina,za ktore sa nehambia aj ked cudzinec vyvali oci:SLOVENSKO????To je v juhoslavii???Verte mi, velmi rada vysvetlim kde je, co su to halusky, co su to Tatry..Ja sa viem tesit z flase VINEA aj 5 dni!!!A v mojom aute pocut elan, team…Tu v Taliansku. caute.
to nase typicke RUMUNSKE jedlo bryndzove halusky skuste aj bez bryndze.dajte do nich syrokrem ,aj trocha tvarohu a kyslej smotany.namiesto slaniny skuste roztopene maslo s köprom.
minuly tyzden som par x jedol na sk slavne halusky-v restauraciach,kolibach.OKREM VYSOKEJ CENY-OD-90-120SKK neboli ani 1x super.OTRAS A NIKDY DO SLOV.RESTIKY NA HALUSKY!!
KOLIBA LIKAVKA-PEKNY INTERIER;AJ KOLIBA;ALE DNU ZIMA A ZLE HALUSKY.
PENZION GEJDAK_VRAJ AGROTURISTIKA-OTRASNY INTERIER-WC HNUS;AJ ZENY;RIAD OTLCENY,HALUSKY OBSTOJNE-LEN NECHUTILI KOLI PREDOSLEMU PISANEMU.
POZOR NA MALE PISMENA,UPLNE DOLU V JEDALNYCH LISTKOCH-PISE SA;ZE KU KAZDEMU JEDLU SA PRIRATAVA OBLOHA 25 SKK.
SPAPATE;NEVSIMNETE A PRI 5.OSOBACH SA TO RIADNE PREDRAZI.
komicke je,ze som si dal k jedlu kompot a dodali aj zeleninovu oblohu.
NIKDY NIJAKEMU CUDZINCOVI NEODPORUCIM SLOVENSKO NA CESTOVANIE.NECHCEM TRPIET;CO VSETKO ZLE BY ZAZIL.
Moji znamy (UK) boli prekvapeni z peny na pive a zo servovania udeneho kolena na drevenej doske. Potom sme sli no Dunajskej Luznej do manga a tam nam doniesli kuracie prsia na vrelej zeleznej platne a vyprazali sme si ich na stole sami. Jeden by nevedel ci to ma by luxus alebo chudoba, no bol to luxus, a boli spokojni.
Zaujemci v cudzine o Vineu- Kupujte- Non-Alcohoic Sparkling Vine- co je v preklade- Nealkoholicke sumive vino.
Robia to bud z bieleho, cerveneho hrozna, alebo jablka. Podla toho z coho je vyrobene- tak je to Marka alebo Vinea v Slovenskom prevedeni.
Osobne sa domnievam, ze jablkove je Vinea a ostatne ako Marka. Pod Anglickym nazvom, ako som hore uviedla, mozno to kupit po celemo svete.A vyraba to cely svet- tak ochutnajte a do toho, povedzte mi co si o tom myslite. Zdravim Vas vsetkych.
Mna fascinuje ako tu vacsina z vas place za slovenskymi vyrobkami ako by to boli tie najdolezitejsie veci na svete, ked si zratate 2 a 2 uz polovica z vas mohla mat pootvarane slovenske obchody a iste by nezahynula od hladu, a dalej zdravim mensinu ktora musela krvopotne preskakat mnozstvo nastrah aby dosiahli „nieco“. Ja sedim na riti doma na Slovensku, mam sa dobre, robim pracu co ma bavi, som tu spokojny, mozno na vase pocudovanie som sa dokazal uplatnit aj tu. Nevie nahodou niekto o nejakom obchode s Kambodzskymi specialitami tu na Slovensku??? 🙂 peace
Ako sorry Slavo, ale nie je to o vyplakavani a ani o tom, ze sme sudiac podla tvojho pohladu vsetci „zdrhli“ lebo.. ja by som kludne na Slovensku ostala, nerobilo by mi to problemy a nemyslim si, ze by som v Italy zarabala nejake nehorazne prachy.. dovody nie su vzdy financne ci tie ohladom kariery.. do otvarania slovenskeho obchodu by som sa nepustala, na to tiez clovek musi mat charakter a chut.. takze tvoj prispevok je presne taky, ktory vo mne vyvolava skor to vyplakavanie tvoje tym svojim chvalenim sa o tom, aky si ty uzasny na Slovensku… tak bud, ja ti to nezavidim, ja ti to prajem a co ti zavidim, su tie slovenske vyrobky 😛
Neviem, kde sa da zohnat sudok, ale kysla kapusta, ktora j porovnatelna s domacou, sa da kupit v Blue Danube (na Chauncey Av.), v stvorci medzi Islington a Kipling a Queensway a Bloor.
Inac je tam super makova strudla, a udene domace vyrobky (asi najlepsia klobasa v Toronte). Inac su to Madari, takze maju tam aj skvarkove pagace a tak.
Tvoja reakcia